08.05.2024

Ajankohtaista asiaa ja lätkää 26.1.08

Starttijaoston järjestämät infotilaisuudet ovat saavuttaneet aina suuren suosion, tällä kertaa tilaisuuteen oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut 27 ammattiosaston jäsentä kuulemaan ajankohtaisista asioista. Liekö syynä oululaisten kiinnostus ajankohtaisiin asioihin työmarkkinarintamalla, vai porkkanana toimiva lippu Kärppien peliin. Veikkaisin hieman molempia, tilaisuuksiin osallistujilta peritään kuitenkin pieni omavastuu kulujen kattamiseksi. Paperiliiton edustajana paikalle saapui ”vanha” tuttu, Juho Kautto ja työsuojeluvaltuutettu Lauri Santaniemi toi terveisiä ammattiosaston toimikunnalta ja liittotoimikunnan jäsenen ominaisuudessa.

Päivän aiheena olivat ajankohtaiset asiat kuten Stora-Enson saneeraustoimet sekä myös tuleva työehtosopimuskierros. Meillä olikin oiva mahdollisuus esittää toiveita ja näkemyksiä tuleviin TES-neuvotteluihin, niin Juhon ja Lassin, kuin tilaisuudessa mukana olleen Paakkolan Jarinkin välityksellä.

Stora Enson lokakuun lopulla tekemä ilmoitus tuotantolaitosten alasajosta Kemijärvellä ja Summassa oli jäsenten mielessä vielä tuoreena, keskustelua virisikin aiheesta runsaasti. Kemijärveläiset ovat tehneet loistavaa työtä massaliikkeenä ja taistelutahtoa paikkakunnalta tuntuu löytyvän. Salcompin pois lähtöä he eivät pystyneet estämään, mutta yöjunan saivat säilytettyä ja toivottavasti myös sellutehtaan. Kemijärveläisistä voisi ottaa mallia miten omia asioita ajetaan hyvin perustellusti ja johdonmukaisesti.

Nuottatuvalle varaamamme aika meni nopeasti ihmisten mieliä painavista asioista keskustellessa. Nälkä kuitenkin alkoi kuitenkin vaivata paikalle saapuneita, joten päätimme siirtyä Oskarin kellariin ruokailemaan ja valmistautumaan illan otteluun. Ilmakin oli tällä kertaa varsin lempeä Raksilan jäähallia kohden suuntaavalle porukalle.

Alustavista suunnitelmista huolimatta jouduimme sijoittumaan hallissa kahteen eri katsomoon, liekö edellisellä kerralla kasaamamme kannattajajoukko ollut liian äänekäs. Meitä ei silti niin helpolla lannisteta. Pääjoukko meistä sijoittui vierasjoukkueen kannattajien kanssa samaan H-katsomoon, sillä ainakin yksi Jypin kannattaja oli eksynyt joukkoomme, Juhon nimeä emme kuitenkaan missään vaiheessa paljastaneet.

Kärppätoimisto oli lahjoittanut meille Kärppälogolla varustettuja fanituotteita, päätimme lahjoittaa tuotteet niille neljälle rohkealle jotka sijoittuivat starttijaoston kanssa A-katsomoon. Ottelun mielenkiinnon kohteina oululaisittain tulisi olemaan Pesosen tekemien maalien määrä ja monellako maalilla Kärppä-joukkue nöyryyttäisi vastustajaa. Uudet kärppäläiset tulisivat olemaan tarkkailussa ja mielenkiintoista olisi myös nähdä Kärpistä siirtynyt Jaakko Suomalainen vastustajan maalinsuulla.

Ottelu oli kiivas ja tasaväkinen, ainakin ensimmäinen erä, ensimmäiselle erätauolle mentiin vierailijoiden johtaessa maalilla. Toisen erän alkuun Kärpät tulivat tehokkaina, jo ennen erän puoltaväliä kotijoukkue tekaisi kolme maalia. Kolmas erä oli sitten pelailua puolin ja toisin, tappiolle jääneet jyväskyläläiset yrittivät tasoittaa peliä ottamalla maalivahdin pois kentältä. Seurauksena tästä epätoivoisesta yrityksestä Pesosen Janne teki sitten ottelun loppunumeroiksi 4-1 noin neljäkymmentä sekuntia ennen ottelun loppua.

Kotijoukkueen menestyksestä nauttimaan päässeestä seurueestamme suurin osa jatkoi illan viettoa kaupungin humussa. Reitti oli valmiiksi mietitty, ensin Kul(u)maan nauttimaan muutama tulinen toti ja kaikki kynnelle kykenevät jatkamaan iltaa kaikkien HeviMonstereitten lempipaikkaan, Hevimestaan. Loppu illasta Juhonkin ilme kirkastui kummasti, uusinta ottelu pitäisi kuulemma järjestää Jyväskylässä. Se onkin sitten toinen juttu, joten katsotaan mitä tulevina vuosina saamme aikaan.